Bridzsfehervar

Oktatás és képzés

Home  >>  Oktatás és képzés

 www.bridzsfehervar.hu

Klubunk tagjai között sok a nyugdíjas, ezért elhatároztuk, hogy a tagság bővítése és fiatalítása érdekében bridzs tanfolyamokat szervezünk.

Első lépésként a meglévő tagok továbbképzése kezdődött el. Ennek a kurzusnak tapasztalatai alapján történik majd a kezdők oktatása is megfelelő létszám esetén.

Kezdő bridzs tanfolyam indul január végén. Jelentkezni lehet a következő e-mail címen: tothkalman78@gmail.com

 

Minden hónap első szerdáján nyílt napot rendezünk a Székesfehérvár belvárosi Rozetta étteremben 18,00 órai kezdettel. Az érdeklődőket és a játékban részt venni szándékozókat szeretettel várjuk,

Meggyőződésünk, hogy ez a taktikára és stratégiára épülő játék -a sakkhoz hasonlóan- sok fiatal érdeklődését fel fogja kelteni.

A gondolkodás, a gyors döntési kényszer, a lehetőségek matematikai elemzése fejleszti a játékosok képességeit, amit a mindennapi életben is hasznosítani tudnak, ugyanúgy mint, a sakkban már kimutatták. Nem véletlen tehát, hogy a bridzs iskolai oktatását a sakkal együtt a fejlett államokban már az általános iskola alsó tagozatában oktatni kezdik. Erre magyar példa is van: Lauder iskola (Budapest), valamint a Budaőrsön bevezetett Unoka bridzs, ami ugyan még nem iskolai oktatás, de már afelé tartunk.

Hosszútávú elképzelésünk szerint európai és amerikai mintára Magyarországon is a bridzs tanításának helyet kell kapnia az alap- és középfokú oktatási rendszerben. Ezzel a Magyar Bridzs Szövetség vezetősége is egyet ért és megfelelő szinten képviselik ezt az álláspontot.

Az újonnan érdeklődőket nagy szeretettel várjuk !